A légtorna eszközök felfüggesztése

A betonmennyezetbe fúrt felfüggesztés esetén minimum 4 ponton rögzített konzolt érdemes használni, ami például az ejtés/ zuhanás trükkök által megnövekedett szakítási erőt nem befolyásolja a biztonság tekintetében, valamint forgások és más mozdulatok során nem akadhat ki az eszköz, mint például egy hinta kampó esetén.

Álmennyezetbe szerelt felfüggesztés használatát semmilyen módon nem javasoljuk.

Lehetőség szerint érdemes statikust felkeresni, hogy ellenőrizze a tervezett helyszín felfüggesztési alkalmasságát.

Fára, gerendára stb. való rögzítés esetén először teszteljük a rögzítés stabilságát, amit rendszeresen ismételjünk meg!

Biztonság

Használjunk biztonságos felfüggesztési eszközt!
Kezdők ne használjanak túl magasra felhelyezett légtorna eszközöket! (Pl.:Aerial Hoop esetén, a karika alja legyen az áll magasságában.)
Mindig legyen a légtorna eszköz alatt matrac, ami felfogja ez esetleges leeséseket! Ügyeljünk, hogy semmi ne legyen olyan közel, hogy mozgás közben bele rúgjunk.

Karika/ Aerial Hoop mérete - lemérése

Egyéni méret alapján készítjük a karikákat, hogy mindenki számára a lehető legideálisabb eszközt tudjuk biztosítani. A leméréshez a termék fotói között található pontos leírás és ábra. Gyermekek esetén érdemes pár centimétert rászámolni, hogy később is tudja használni.

Miért javasolt Forgószemet / Kipörgetőt használni a légtorna eszközökhöz?

A forgószem minden légtorna eszközhöz használható, hogy megfelelő pörgést-forgást biztosítson az eszközünknek, valamint megakadályozza a hevederek becsavarodását és ezáltal azok elhasználódását, továbbá meggátolja, hogy a Silk vagy a Hammock betekeredjen, ami megnehezítheti az eszközök szétválasztását.

A légtorna eszköz pörgése- forgása a forgószem segítségével egyenletes lesz, így minden pozíciót megfelelő szögből tudunk bemutatni, és látványosabbá
válik a produkciónk.

A kipörgető csökkenti a rögzítési pont oldalirányú feszültségét is, ami biztonsági szempontból elengedhetetlen.

Miért érdemes a Silkhez felfűzőt használni?

Védi az anyagot a sérülésektől és a kopástól, ellenben a hevederes
bekötésekkel.

Ez a felfűzési alternatíva elősegíti a Silk élettartamának meghosszabbítását,mivel a felfűzőn eloszlik a terhelés.

Könnyebbé és egyszerűbbé teszi trükkök közben az anyag szétnyitását-kettéválasztását, mert minimális rést képez az anyag közé, ezáltal nem csak a munkánkat könnyíti meg, de biztonságosabbá is vállik a Silk használata.

A Hammockot hány felfüggesztési ponton érdemes rögzíteni?

Ez abszolút ízlés és funkció kérdése, de az aerial yoga során álltalában kettő ponton (ami a két vállízület távolságának megegyező méretben érdemes felszerelni), légtornához viszont egy ponton szokás használni az eszközt.

Aerial Hammock alkalmas terápiás célra gyermekek számára

A hinta használata kifejezetten ajánlott figyelem- és tanulási zavarokkal küzdőknek, hiperaktív vagy túl passzív, illetve nagy érzelmi megterhelésnek kitett gyermekek számára is.

Ayres-terápia egy amerikai agykutató és pszichológus módszereként lett világhírű. A terápia, amely során hammockot is alkalmazzák; fejleszti a koordinációt, az egyensúlyt, a figyelmet és koncentrációt is.
Az eszköz terápiás jellege abból fakad, hogy fejleszti a szemmozgást, a térérzékelést, és az anyaméhet is imitálja.
A gyermek a “hintában” ülve, felfüggesztve kuckózik, és mozgás, ringás által mintegy a magzati lét biztonságot adó állapotát tapasztalhatja meg.

Íratkozz fel hírlevelünkre!
×
×

Cart